3 knep på rengöring av din ugn

Posted on : September 5th, 2022 Rengöring av ugn
Responsive image


3 knep för rengöring av ugnen
Brukar du också stå på knäna och skrubba ugnen tills huden lossnar från dina fingrar? Rengöring av ugnen är svårt och det inbrända fettet är till synes omöjligt att få bort. Vi på Städhjälpen ska därför ge dig våra bästa tips på hur du får en skinande ren ugn.

 

Hur vet du då när det är dags att rengöra ugnen? Jo, när det börjar osa i köket eller luka bränt så fort du sätter på den, då är det hög tid att ta fram skrubbhandskarna. Du kan även passa på att rengöra den så fort du ser att inbränt fett börjar samlas på botten av ugnen.

 

Många vill göra rent ugnen med husmorsknep, så här kommer våra topp tre bästa knep för dig som vill skippa starka ugnsrengöringsmedel. Det första knepet är att använda citron.

 

Knep 1 - Gör rent ugnen med citron
Du kan både göra rent ugnsplåtar och ugnen med citron. Tack vare citronens syra får du det snabbt rent och fräscht innanför luckan.

 

Gör så här:

1.       Sätt ugnen på 250 grader

2.       Dela en citron i två halvor och pressa ut saften i en ugnstålig form eller gryta

3.       Ställ in formen i ugnen i en halvtimme

4.       Låt ugnen svalna och torka ur den

 

Eftersom de flesta har en citron hemma är det enkelt att regelbundet rengöra ugnen. Vill du helst slippa krångla med ugnsrengöring? Då kan du boka en städning av oss på Städhjälpen!

 

Knep 2 - Rengöring av ugnen med såpa
Oavsett om du bara vill rengöra ugnsluckan eller hela ugnen så fungerar det utmärkt att använda vanlig såpa. Såpa både luktar gott och är mer miljövänligt än ett starkt rengöringsmedel fullt av kemikalier.

 

Gör så här:

1.       Blanda 2 dl såpa och 1 dl vatten i en sprayflaska

2.       Spraya inne i hela ugnen och stäng luckan

3.       Sätt ugnen på 100 grader i 15-20 minuter

4.       Låt ugnen svalna och torka ur den

 

Att använda vanlig såpa är ett riktigt bra och miljövänligt knep. Dessutom har de flesta har såpa hemma. Såpa löser både fett och dödar bakterier. Du väljer själv vilken sorts såpa du vill använda, men ett förslag är klassisk grönsåpa.

 

Knep 3 – Rengöra ugnen med ättika
Ett annat husmorsknep är att testa rengöring av ugnen med ättika.

 

Gör så här:

1.       Värm ugnen till 50 grader

2.       Häll ättika i en ugnstålig form

3.       Placera formen i ugnen i en timme

4.       Låt ugnen svalna och torka ur den

 

Rengöring av ugnen med ättika är ett mycket smart och miljövänligt sätt att snabbt få den ren. Ättika i kombination med värme och fukt löser nämligen upp såväl fett som smuts.

Få hjälp med rengöring av din ugn
Har du svårt att få rent ugnen trots våra instruktioner eller är du helt enkelt trött på att pyssla med den? Då kan du boka en hemstädning av oss på Städhjälpen. Våra duktiga städare kommer se till så att ditt kök alltid är rent och fint. Kontakta oss idag för att få en gratis offert.

Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Klicka här för att kontakta oss