5 vanliga missar vid flyttstädning

Posted on : October 19th, 2022 Flyttstädning
Responsive image

5 vanliga missar vid flyttstädning

När du flyttar ut ur din bostad så ska den städas grundligt. Golv, tak, väggar och allt däremellan ska noggrant städas så att den nya ägaren eller hyresgästen kan flytta in i en fräsch bostad. De flesta av oss flyttar sällan och har därför inte koll på alla städmoment som ska utföras. Vid en flyttstädning sker ofta därför många missar och här kommer de fem vanligaste.

 

Genom att göra rätt från början slipper du städa om bostaden. Om du vill leja bort slutstädningen så kan du kontakta oss på Städhjälpen eller använda dig av våran checklista Våra duktiga städare finns bland annat i Helsingborg och Lund. 

 

1. Avloppsrören rensas och rengörs inte

Många undrar vad som ingår i en flyttstädning och något du inte får missa är att tömma alla avlopp. Såväl kökets som badrummens avlopp ska tömmas och rensas. I köket får du inte missa att noggrant rengöra och skura ur alla rör. Här fastnar det nämligen fett och annan smuts som annars byggs på och orsakar stopp. Det är en av de vanligaste missarna vid en flyttstädning

 

2. Du glömmer torka av kylskåpslisterna

En mycket vanlig miss som många gör är att de missar att torka av alla lister på kylskåpet och frysen. Om du öppnar kylskåpsdörren så ser du att den har plastlister runt om för att kunna sluta tätt. I listernas veck samlas det rejält med smuts. Torka av dessa lister noggrant för att inte bli underkänd på slutstädningen. 

 

3. Du missar spikar och hål i väggen

Vad ingår i en flyttstädning? Det är en mycket vanlig fråga. Oavsett om du bokar hjälp med städningen eller om du städar själv så måste du ta bort alla spikar i väggen och fylla igen skruvhål där det suttit pluggar. Det är något som de flesta städbolag inte gör. Det ska alltså inte sitta kvar några spikar eller skruvar i väggarna när du flyttar ut.

 

4. Golvet under spisen blir inte rengjort 

När du ska flytta ut ur bostaden så måste spisen rengöras. Den ska inte bara torkas av ovanpå och inuti, utan den ska även torkas av på alla sidor. Dessutom ska golvet under spisen torkas av. Om du har en fristående spis måste du därför dra ut spisen för att kunna torka bakom. Öppna ugnsluckan och fatta tag i spisen för att rulla ut den. Om du har en spishäll så ska du istället noggrant rengöra alla kanter.

 

5. Du torkar inte av alla element

Den sista missen som är vanlig är att elementen inte torkas av och rengörs. Det är enkelt att missa dessa vid slutstädningen. Det är dock viktigt att både torka av själva elementen och att damma av väggen bakom dem. Här samlas det mycket smuts och damm.

 

Vad kostar flyttstädning?

Att både flytta och städa på samma dag är otroligt tidskrävande. Många kontaktar därför oss på Städhjälpen och undrar: ”Vad kostar flyttstädning?”.

Priset är baserat på hur stor din bostad är. Ju större du bor, desto högre blir priset. Kontakta oss för en gratis offert med inkluderat RUT-avdrag. Vi utför effektiv och miljövänlig städning i Skåne.

 

Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Klicka här för att kontakta oss