Miljövänlig Fönsterputsning

Posted on : October 27th, 2022 Tips & Tricks
Responsive image

Miljövänlig fönsterputsning

När solen skiner på dina fönster så ser du direkt hur smutsiga de är. Eftersom smutsiga fönsterrutor skapar en barriär mellan ute och inne så är det viktigt att rengöra dem regelbundet. Med kristallklara fönster upplevs nämligen hemmet som både ljusare och renare. Här kommer våra bästa tips på miljövänlig fönsterputsning för dig som är redo att slänga ut alla kemikaliefyllda rengöringsmedel.

 

Om du behöver hjälp med miljövänlig fönsterputs i Malmö eller någon av Skånes städer, då kan du kontakta oss på Städhjälpen! Vi städar alltid miljövänligt och här kommer våra bästa tips på såväl städsprej som putsmetod.

 

Gör din egen fönstersprej

Om du vill göra din fönsterputsning så miljövänlig som möjligt så kan du blanda din egen fönstersprej Det är enklare än vad du kanske tror och dessutom innehåller sprejen få ingredienser. Den fönstersprej som vi rekommenderar går ofta under namnet Ekotipsets fönsterputs.

 

Fönsterputsmedlet innehåller:

  • 1 dl ättika eller 2 dl ättiksprit

  • 4 dl eller 3 dl vatten

  • Några droppar handdiskmedel

 

Blanda ihop alla ingredienser i en sprayflaska och skaka väl. Sedan är den direkt redo att användas när du putsar dina fönster. Det är en riktig mirakelspray som ger dig kristallklara fönster. Den är riktigt effektiv så du behöver inte använda så mycket. 

 

Eftersom sprejen är miljövänlig och endast innehåller ättika och handdiskmedel så kommer den inte att lukta så mycket. På så sätt slipper du starka rengöringsdofter i ditt hem. Att använda en miljövänlig städspray är ett bra första steg för att minska antalet kemikaliefyllda städsprejer i ditt hem!

 

Använd miljövänliga trasor

Det finns olika metoder att välja mellan när du putsar dina fönster. För att vara rädd om miljön så rekommenderar vi dig att inte bara använda papper när du putsar. Satsa istället på att köpa fönsterputsutrustning som du kan använda flera gånger.

 

Vi kan rekommendera dig att putsa fönster med en microfiberduk och fönsterskrapa. Spreja på din miljövänliga fönstersprej och använd duken för att gnida bort alla smutsfläckar på fönstret. Du ser snabbt hur alla fläckar försvinner på ett nafs. Därefter använder du fönsterskrapan för att dra bort allt vatten. Använd en microfiberduk eller lite papper för att torka bort överflödigt vatten i kanterna om det är nödvändigt.

 

En microfiberduk luddar inte och därför får du helt rena och fina fönster. En riktigt bra fönsterskrapa med kvalitetsgummi lämnar i sin tur inte några ränder efter sig. Enklare än så här kan det knappast bli att få kristallklara fönster med bra ljusinsläpp!

 

Vad kostar fönsterputsning?

Om du bor i en bostad med många fönster så tar fönsterputsning mycket tid i anspråk. Att putsa fönster är dessutom inte många människors favoritsyssla. Vi på Städhjälpen erbjuder därför fönsterputs som en av våra tjänster. Åk iväg till jobbet och kom hem till en bostad med rena fönster. Den bästa fönsterputsningen är den du inte märker av!

 

Fönsterputs har ett pris som baseras på hur många fönster din bostad har. Kontakta oss för en gratis offert. Vi kan hjälpa dig med fönsterputs i Lund, Helsingborg eller andra städer i Skåne.

 

Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Klicka här för att kontakta oss