Effektiv julstädning av hemmet!

Posted on : December 1st, 2022 Hemstädning
Responsive image

Effektiv julstädning av hemmet!

Vill du fira in julen i en ren och fräsch bostad? Då har vi de bästa tipsen för en effektiv julstädning av hemmet! Efter att du har följt alla våra tips så kommer ditt hem lukta gott av kanel, saffran och apelsin samtidigt som dammtussarna får ge vika för jultomtar och adventsljusstakar.

 

En lista för julstädning

När mörkret lägger sig tidigt på kvällarna och de första snöflingorna börjar falla, då är det dags för den årliga julstädningen. Hemmet ska bli rent och fint inför julfirandet och nyårsdagarna. För en effektiv städning ;dning är det klokt att följa en lista och bocka av allt som blir gjort. Då missar du inga moment. Glöm inte att städa till dina bästa jullåtar, då blir det ännu roligare.

 

 • Damma och dammsug i alla rum

 • Rengör alla ytor från kladdiga fläckar

 • Putsa fönstren så att du får in extra mycket dagsljus

 • Skura av kakel, golv och väggar i badrummet

 • Tvätta, dammsug eller rysta av alla mattor

 • Tvätta alla juldukar och julgardiner för en fräsch doft

 • Rengör kylen och frosta av frysen så att all julmat får plats

 

Damma av din julgran

Har du en plastgran som används varje år? Då kan det vara smart att ställa upp den utomhus och försiktigt rengöra den med en dammvippa eller trasa. Här kan det nämligen samlas rejält med damm under december.

 

Inkludera familjen i din julstädning

Varför ska bara en i familjen städa inför juletider? Se till att inkludera hela familjen och sätt såväl partner som barn i arbete. Då blir jobbet gjort extra fort och ni kan mysa tillsammans framför teven eller med ett sällskapsspel.

 

Dela upp hemmet i olika arbetsområden och avsätt några timmar under helgen för att städa. Du och din partner kan ta kök, badrum, vardagsrum och ert gemensamma sovrum. Barnen kan städa sina egna rum och plocka undan alla leksaker. Locka med glögg och pepparkakor efteråt så blir det fart på allihop.

 

Vill du hellre tillbringa all jultid med familjen istället för att städa? Då kan du boka hemstädning i Helsingborg och Landskrona och dess omgivningar av oss på Städhjälpen inför jul!

 

Sprid härliga dofter av jul i hemmet

När hela hemmet är rent och fräscht, då saknas det bara goda dofter av jul. För vem vill att hemmet ska lukta rengöringsmedel eller ättika på julafton? Samla hela familjen för att pyssla fram de rätta juldofterna.

 

Julstädning av hemmet i all ära, men se även till att:

 • Torka apelsinskivor och gör girlanger för doft av apelsiner

 • Sätt ihop ett pepparkakshus för doft av pepparkakor

 • Pynta apelsiner med nejlikor för en underbar doft av nejlikor

 • Griljera julskinkan för julig doft av varm skinka och senap

 • Baka saffransbullar för en härlig doft av saffran i köket

 

Vill du få hjälp med din julstädning av hemmet? Kontakta oss på Städhjälpen för att få en gratis offert med juliga priser.

 

Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Klicka här för att kontakta oss