Städa utan Kemikalier

Posted on : December 22nd, 2022 Tips & Tricks
Responsive image

Städa utan kemikalier

Vill du lära dig att städa utan kemikalier? Då ska du ta en titt i skafferiet och städskåpet. Här finns det nämligen fyra riktigt bra saker du kan använda för din giftfria städning. Om du har koll på smarta hushållsknep, då har du säkert redan hört talas om dem. Vi pratar givetvis om bikarbonat, såpa, ättika och citron.

 

Städa utan giftiga kemikalier

Idag finns en långa hyllrader i matbutiken fyllda av städprodukter som innehåller giftiga kemikalier. Att sprida ut dessa i hemmet och andas in deras doftmoln är inte bra för din och din familjs hälsa. För att städa på ett miljövänligt sätt är det därför bättre att ta till klassiska hushållsknep.

 

Det finns framförallt fyra saker som du kan använda för att städa utan kemikalier hemma:

  • Bikarbonat

  • Såpa

  • Ättika

  • Citron

 

Låt oss kika på hur du kan använda dessa fyra saker för att göra rent och fint hemma på ett säkert och miljövänligt sätt.

 

Städa med bikarbonat

Bikarbonat har många användningsområden för dig som vill städa utan kemikalier. Detta lilla mirakelpulver binder både fukt och tar bort dålig lukt i hemmet. 

 

Har du fått en tråkig fläck på mattan? Strö då över bikarbonat och låt det suga upp fukten. Sedan kan du dammsuga upp pulvret och fläcken är borta. Luktar det illa i kylskåpet eller köksskåpet? Då kan bikarbonat absorbera den dåliga lukten. Ett tips är även att använda pulvret tillsammans med kokande vatten för att få bort stopp i avloppet.

 

Städa med såpa

De flesta har en flaska grönsåpa hemma i städskåpet. Om du blandar några droppar såpa med vatten i en sprayflaska så ökar dess användningsområde enormt. Såpa är nämligen den perfekta produkten för dig som vill städa utan kemikalier.

 

Du kan använda såpa för att rengöra öppna ytor, för att få rent ugnen och inbrända kastruller och för att skura golven. 

 

Städa med ättika

Blanda ättika, vatten och några droppar miljövänligt diskmedel i en sprayflaska så får du en naturlig och giftfri städspray. Denna spray kan du använda till det mesta, bland annat för att torka av öppna ytor och för att putsa fönstren på ett miljövänligt sätt. Ättika är antibakteriellt och passar därför utmärkt för kemikaliefri städning.

 

Städa med citron

Ett riktigt bra husmorsknep för städning är att använda citron. Denna lilla gula citronfrukt är nämligen känd för att ta bort obehagliga lukter. Dessutom kan den både bleka fläckar på kläder, ta bort kalkavlagringar och rengöra mikrovågsugnen.

 

Boka miljövänlig och giftfri hemstädning

Vill du anlita en städfirma i Landskrona och Helsingborg som städar på ett miljövänligt sätt? Då finns vi på Städhjälpen här för dig. Vårt fokus ligger på miljövänlig städning till låga priser. Kontakta oss redan idag för att få en gratis offert.

 

Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Klicka här för att kontakta oss