Städhjälpens Tips för att Rensa hemma

Posted on : January 10th, 2023 Tips & Tricks
Responsive image

Ett organiserat hem: Tips för att rensa hemma

Känner du att din bostad är trång, dammig och svårstädad? Då kan det vara dags att rensa hemma för att få en mer organiserad bostad. Med ett välorganiserat hem blir det enklare att hålla rent. Ju fler prylar du har hemma, desto svårare blir det nämligen att hålla var sak på sin plats.

 

Att rensa hemma behöver inte vara ett stort, oöverstigligt projekt. Om det var länge sen du gick igenom alla dina ägodelar så kan du dela upp projektet i mindre delar. Då blir det snart gjort. Här kommer våra bästa tips för dig som vill få en luftigare känsla hemma och minska på onödig stress.

 

Organisering hemma – enklare än vad du tror

Planerar du för en hemester i år? Då är det en perfekt tidpunkt att rensa ut bostaden på. Om du har en helg eller en vecka tillgodo så kan du nämligen dela upp bostaden i mindre delar. På så sätt blir det enklare att ta sig an utrensningen.

 

Hur du vill dela upp rensandet beror givetvis på dig själv, men även på hur stort du bor! Om du bor i en liten lägenhet så kan du ta ett rum per dag. Om du däremot bor i ett stort hus så kanske det räcker med att rensa ut ett eller två skåp per dag. Börja med de skåp som känns stökigast och jobbigast, då kan du snabbt pricka av dem på din checklista. 

 

Givetvis kan du ta hela bostaden på en gång, men det är inget vi rekommenderar. Att dra ut alla ägodelar från skåp, byrålådor och garderober blir nämligen snabbt jobbigt. Speciellt när du ska börja rensa och sedan stoppa in allt igen.

 

Rensa hemma med en checklista

Att rensa hemma med en checklista är däremot något vi rekommenderar. En checklista ger dig en bra överblick över vilka delar av bostaden du vill rensa. Dessutom kan du checka av de delar du är klar med, vilket ger en härlig känsla i kroppen. Det är trots allt något speciellt med att checka av punkter på en lång lista.

 

Skriv en lista på de delar av ditt hem som är knökfulla av prylar och börja sedan med rensningen. Kavla upp ärmarna, sätt på en bra spellista och sätt igång. En smart strategi kan vara att dela upp alla prylar i tre högar. Det du vill behålla, det du vill skänka och det du vill kasta.

 

Du kan även kika på hur längesen det var du använde en viss pryl. Om du inte har använt den på ett så kanske det är dags att den får lämna ditt hem. Att rensa ut bostaden kan faktiskt vara riktigt roligt, speciellt när du ser hur fräscht och luftigt det blir i alla skåp och lådor!

 

Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Klicka här för att kontakta oss