RUT-avdrag för Städning

Posted on : January 19th, 2023 Städhjälp
Responsive image

RUT-avdrag för städning

Drömmer du om att ha regelbunden hemstädning men tycker att det är för dyrt? Då får du inte missa att du kan använda ditt RUT-avdrag för städning. Med detta avdrag kan du spara upp till 75 000 kr per år och person och vips blir städningen mycket billigare.

 

Det är enkelt att utnyttja avdraget och spara in på den totala kostnaden. Se bara till att anlita ett städföretag som drar av pengarna direkt på din faktura. Vi på Städhjälpen erbjuder hemstädning i Landskrona och Helsingborg med omnejd och sköter alltid avdraget åt dig.

 

Spara 50 % av arbetskostnaden

Vad är då RUT-avdraget? Jo, det är ett avdrag du får göra på hushållsnära tjänster, inklusive städning, flyttjänster och snöskottning. Avdraget är en skattereduktion som appliceras på arbetskostnaden. 

 

Genom att använda ditt RUT-avdrag på städning kan du spara hela 50 % av arbetskostnaden, vilket ger dig en billigare faktura. Avdraget gäller för 50 % av arbetskostnaden upp till 75 000 kr per person och år.

 

Du kan använda ditt avdrag för både hemstädning och städning av din fritidsbostad. Hemstädningen gäller för både hyresrätt, bostadsrätt och hus. För din fritidsbostad kan du till exempel passa på att beställa städning av sommarstugan inför eller efter vintern och samtidigt spara lite pengar på städtjänsten.

 

Så använder du ditt RUT-avdrag för städning

Att använda ditt RUT-avdrag på städning är enkelt, du behöver nämligen inte själv göra någonting för att utnyttja det. Det är istället städfirman som ansöker om avdraget åt dig och det enda du behöver göra är uppge är ditt personnummer.

 

Eftersom städföretaget drar av ditt ROT-avdrag på städningen så är priset på offerten redan rabatterat. Allt du behöver se till är att du fortfarande har en del av avdraget kvar att utnyttja. 

 

Billigare städning hos Städhjälpen

Du kan använda ditt RUT-avdrag hos oss på Städhjälpen och alla våra priser har redan avdraget inkluderat. När du beställer hemstädning av oss så ansöker vi om avdraget och sedan får du en bekräftelse från Skatteverket om att vår ansökan är gjord. Du kan boka billig hemstädning av oss året runt och vi erbjuder alltid en gratis offert.

 

Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Klicka här för att kontakta oss