3 tips för din storstädning

Posted on : February 3rd, 2023 Hemstädning
Responsive image

3 tips för din storstädning

De flesta dammar och dammsuger i bostaden regelbundet. Att varje dag plocka undan kläder, leksaker och prylar är dessutome ett projekt i sig. Ibland behövs det dock en mer grundlig städning i de skrymslen och vrån du inte hinner med under veckorna. Genom att utföra en storstädning några gånger per år så undviker du att smutsen lägger sig och blir ingrodd.


Som professionell städfirma med lång erfarenhet har vi några riktigt bra tips att dela med oss av. Den här arkeln är för dig som vill kavla upp ärmarna och göra hemmet extra rent och fräscht.

1. Börja med att rengöra kylskåpet och frosta ur frysen

När det är dags att städa ur hemmet så rekommenderar vi att du börjar med kylen och frysen. Här tenderar nämligen smutsen lägga sig på hög. Börja med frysen eersom den måste frostas ur först. Det bästa är att frosta ur frysen under vinterhalvåret. Då kan du ställa ut all mat i trädgården eller på balkongen utan att den blir dålig.

Se till att skura ur kylskåpet ordentligt på både väggar och hyllplan. Ett tips är dessutom att noggrant torka av plastlisterna runt dörren för där brukar det samlas mycket smuts

2. Rensa i alla skåp och lådor

Rensa ur alla kökslådor och dammsuga upp den smuts som ansamlas på botten. Därefter kan du torka lådornas insidor med en fuktig trasa så att det blir rent och fräscht.


Passa på att rensa ur lite medan du ändå håller på. Kanske hittar du trasiga köksredskap som du inte längre använder eller gamla skafferivaror som har passerat sitt bäst före-datum. Ju mer du rensar, desto luftigare kommer ditt hem att kännas.

3. Följ en checklista för din storstädning

Skriv en checklista för din storstädning. Då blir det enklare att hålla koll på vad som ska städas och på vad som redan har rengjorts. Det är extra bra om det är fler än du som städar hemma. Kanske kan du och din partner dela upp bostaden och ta olika rum? Eller så städar ni varje rum tillsammans och njuter av varandras sällskap. Sätt på lite bra musik, skriv en lista och sätt igång. Då är ni snart klara med arbetet.

 

Behöver du hjälp med hemstädningen?

Vi rekommenderar att du utför en extra stor och grundlig städning två gånger per år. På så sätt hinner smutsen inte samlas på hög samtidigt som du inte behöver känna att du konstant städar.


Vill du anlita oss på Städhjälpen för hemstädning eller storstädning och funderar på priset? Vi erbjuder ett förmånligt timpris och dessutom har vi ett extra billigt erbjudande för nya kunder. Kontakta oss för att få veta mer!

Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna kommentar

Klicka här för att kontakta oss