Klicka här för att kontakta oss

Hemstädning-pris

Hemstädning pris enstaka.

Prova på städning - 149 kr - (första gången man testar oss)

Enstaka hemstädning - 238 kr - (enstaka uppdrag, fönsterputsning, storstädning, grovstädning)

Hemstädning pris abonnemang

Priserna nedan gäller för abonnemang med städning varje/varannan vecka

Abonnemang Flextid - 175 kr i tim (flexibelt abonnemang)

Abonnemang 3 - 198 kr (3 månaders uppsägningstid)

Abonnemang Normal - 224 kr (utan uppsägningstid)

Abonnemang pensionär - 170 kr (för pensionärer)

- Priserna är per timme, städare, inklusive moms och efter RUT-avdraget.

- Ovan nämnda priser gäller för alla vardagar oavsett röda dagar mellan första måndagen i vecka 2 till och med 20 december.

- Rengöringsutrustning och medel såsom dammsugare, moppar, trasor, rengöringsmedel ingår i framkörningsavgiften och tas med varje tillfälle. Varje kväll tvättas och rengörs trasor och moppar så kunder har ny fräsch utrustning varje tillfälle. Ni behöver alltså inte erhålla något åt oss.

Abonnemang Normal - 224 kr i tim.

Normalt abonnemang är utan bindningstid och kan sägas upp när som helst. Meddela oss gärna ändå i tid så vi hinner planera in ändringar för allas trivsel. Man kan pausa men paxa sin tid mot en pausavgift eller säga upp abonnemanget kostnadsfritt men man blir då av med sin tid och får en ny tid och dag när man återkommer.

Abonnemang 3 - 198 kr i tim.

Ett vanligt abonnemang fast med 3 månaders uppsägningstid. Man kan pausa sin tid vid behov mot en paus kostnad.

Abonnemang Pensionär - 170 kr i tim.

Detta abonnemang är riktat åt våra äldre i samhället, ni som är pensionärer eller 67 år och äldre. Vi hjälper till med det du behöver hjälp med. Abonnemang pensionär kan endast väljas som återkommande varje eller varannan vecka. Ni får en fast tid och dag varje eller varannan vecka som vi kommer och städar på.

Abonnemang Flextid - 175 kr i tim.

Denna abonnemangsform är som det låter “flexibelt abonnemang” och är rätt speciell då den kan ändras vid behov när det passar oss. Tjänsten är till för att vi snabbt ska kunna fylla ut luckor i vårt schema i form av sjukdomar, avbokningar osv. Detta abonnemang passar bäst till er som vill komma ner i pris och att det inte är så noga när vi kommer och städar under planerad vecka. Vi planerar tillsammans en preliminär tid och dag som vi kommer och städar regelbundet på. Skulle vi behöva flytta er städtid en viss vecka så blir ni noterade via sms. Notering kan ske med kort varsel precis innan vi kommer men i regel ett dygn innan. Om ni inte har fått sms dagen innan preliminärt datum så har tjänsten senarelagts. Tänk på att ni som kund ansvarar över att vi kan komma in till er bostad genom nyckel, kod eller öppna åt oss. 2 veckors uppsägningstid. Om ni önskar städningar ett tillfälle i månaden eller färre, kan det endast väljas som en flextid till en kostnad om 199 kr i tim.

Så funkar en Prova på städning.

Alla nya kunder kan be om en prova på städning första gången. Det är ett bra sätt att få sin bostad genomstädad till ett väldigt bra pris. Ni förbinder er inte på något när man bokar en prova på städning.

Det går bra att ta bort de städmoment som du inte anser är nödvändiga för din bostad. På så sätt kommer du ner i pris. Tänk på det om du jämför städfirmor att viss firmor kan dra ner på städmoment för att komma ner i pris. Vi på Städhjälpen erbjuder alltid en flexibel lösning. Dessutom har vi en Nöjd Kund-garanti för vår städning på abonnemang. Skulle vi missa något så återkommer vi och fixar till städningen kostnadsfritt.

Gäller inte för fönsterputsning, Storstädning eller flyttstädning. Provstädning är dels ett supererbjudande men även för att vi ska få en uppfattning över projektets storlek och tidsåtgång att utföra liknande städningar och kan lättare placera in er i vårt schema. Läs mer om prova på städning här

Hur lång tid tar det?

En tidsindikation för hemstädning är att vi städar ca 25 kvm i timmen. Det kan variera lite från projekt till projekt och storlek samt hur lättstädat det är, vilka era egna krav och budget är. Om man har husdjur eller mycket saker spelar också roll. Men generellt med vårt sätt att städa igenom allt tar ett 100 m2 projekt ca 4 tim. Det går bra att ta bort städmoment som ni inte anser är nödvändiga för att komma ner i pris och kostnad. Vår tjänst är helt anpassningsbar. Se checklistan på hemstädning på vad som kan ingå

Den vanligaste frågan bland våra kunder är: ”Vad kostar hemstädning?” För att ge dig ett hum om svaret på den frågan så har vi ett prisexempel lite längre ner på sidan.

Vårt pris baseras på tidsåtgången för städningen. Ju större bostad du har och ju smutsigare det är, desto högre blir slutpriset. Hemstädning har varierande priser hos olika bolag, men vi gör alltid vårt bästa för att kunna erbjuda ett så konkurrenskraftigt pris som möjligt.

Vi erbjuder hemstädning till ett pris som passar alla plånböcker. Om inget annat sägs så städar vi efter egen lista som då brukar ligga på runt 25 kvm per timme på vårt sätt att städa men det går såklart att påverka detta precis som ni vill. Om din bostad är 100 kvm så hade vårt sätt att städa kostat ca 986 kr efter RUT-avdrag per tillfälle.

Hemstädning Pris exempel på normalt abonnemang 100 kvm.

Om 100 kvm tar ca 4 timmar att städa. Vi skickar då två städare som städar i två timmar. 224kr per timme i fyra timmar blir 896 kr. Det tillkommer en framkörningsavgift på 90 kr och slutpriset blir därmed 896 kr efter rut-avdrag.

Månadspriset blir ca 3944 kr om man då har hemstäddning varje vecka och väljer man varannan vecka blir månadspriset 1 772 kr.

Om ni väljer en prova på städning första gången så hade kostnaden blivit ca 486 kr första gången. Första gången tar i regel lite mer tid så räkna med kanske en hundring mera. 99 kr/tim x 2 städare = 396 kr + framkörning 90 kr= 486 kr.

Hemstädning pris exempel med abonnemang 3 på 100 kvm.

2 städare x 2 tim = 4 tim x 198 kr= 792kr efter rut-avdrag +90 kr i framkörningsavgift = 882 kr per tillfälle.

varannan veckas hemstädning blir - 1764 kr i månaden

Varje veckas hemstädning blir - 3528 kr i månaden.

Kundanpassad städning.

Vi anpassar städningen efter ert behov. Information dokumenteras i våra arbetsordrar. Informera oss om just ert önskemål och behov. I annat fall städar vi som vi brukar.

Samma personal varje gång?

Vi försöker i den mån det går, använda oss av samma städare. Ifall Städaren är sjuk, eller är på semester och vi behöver ersätta denna med en ny städare ska ni bli informerad via sms innan städningen. Varje städare går på semester i tur och ordning ungefär var 3:e månad och ersätts av en annan städare under den tiden.

2 personers scheman.

På varje schema går två personer tillsammans. Det gör att minst 1 städare känner till ert projekt och ni känner till denna städaren även om en är sjuk eller går på semester.

Vi har även 1 persons scheman ibland vid behov men i regel kommer 2 st städare.

 • Vår städpersonal städar mellan den första måndagen i vecka 2 till och med den 20 december.
 • Avbokning/paus från schemalagd städning där man vill behålla sin tid debiteras med 350 kr.
 • Avbokning och ändringar i schemat ska ske via bokning@stadhjalpen.nu.
 • Avbokning som sker närmare än 2 timmar innan start debiteras med full avgift för planerad tidsåtgång.
 • Städaren väntar på plats i 30 minuter och försöker få kontakt med kund via telefon eller sms om vi inte kan komma in. Därefter blir ni debiterad för full tid.
 • Fakturor kommer i regel runt den 20:e varje månad och skickas via mejl som PDF från en annan mejladress.
 • RUT-avdrag syns direkt på fakturan. Vi sköter ansökningarna till Skatteverket. Om du inte har mer RUT-avdrag kvar, så räkna med dubbelt pris för arbetskostnaden.
 • Fakturan för privatpersoner ska betalas inom 10 dagar.
 • Vi erbjuder betalning via autogiro. Kontakta oss för mer information.
 • Parkeringsavgifter i samband med hemstädning kan komma att debiteras till kund.
 • Vår Nöjd Kund-garanti gäller om du är missnöjd med hemstädningen och om vi har möjlighet att åtgärda städningen inom tre dagar.
 • Vår Nöjd Kund-garanti gäller inte på framtida städningar efter det datum då du avslutade ditt städabonnemang hos oss.
 • Ångerrätten för konsumenten gäller fram till senast 2 timmar innan planerad tjänst. Ångerrätten gäller inte efter utförd städning.
 • I framkörningsavgiften ingår rengöringsutrustning och medel.
 • Framkörningsavgift 90 kr: Gäller inom kommunerna Helsingborg, Bjuv, Landskrona, Lomma, Malmö, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lund.
 • Framkörningsavgift 150 kr: Gäller för Höganäs, Ängelholm, Klippan, Svalöv, Eslöv.
 • Framkörningsavgift 6 kr/km: Gäller för Hörby, Höör, Örkelljunga och Båstad. (Vid fler jobb under samma dag i området så delas avgiften mellan kunderna.)
 • Övriga kommuner debiteras 8 kr/ km. (Vid fler jobb under samma dag i området så delas avgiften mellan kunderna.)
 • Abonnemang räknas

Våra priser för hemstädning påverkas av många olika faktorer. Vi kan anpassa vår städning efter dina krav och din budget. Ju mer lättstädad bostaden är, desto snabbare går vårt arbete och desto lägre blir slutpriset.

Priset för vår hemstädning påverkas bland annat av följande saker:

 • Hur smutsig bostaden är
 • Om det finns husdjur i bostaden
 • Hur mycket möbler och inredningsprylar bostaden har
 • När bostaden senast blev städad

Det går bra att ta bort de städmoment som du inte anser är nödvändiga för din bostad. På så sätt kommer du ner i pris. Tänk på det om du jämför städfirmor att viss firmor kan dra ner på städmoment för att komma ner i pris. Vi på Städhjälpen erbjuder alltid en flexibel lösning. Dessutom har vi en Nöjd Kund-garanti för vår städning på abonnemang. Skulle vi missa något så återkommer vi och fixar till städningen kostnadsfritt.

- I vårt pris ingår framkörning med en miljöbil. Vi kan snabbt transportera oss mellan projekt.
- Vi har med oss all utrustning vi behöver såsom dammsugare, moppar, hinkar, handverktyg, rengöringsmedel och trasor. Du behöver inte tillhandahålla något åt oss om det inte är specialönskemål.
- Varje kväll tvättar vi trasor och moppar med miljövänligt tvättmedel och torkar utrustning med så dom är rena igen inför projekten.
- Vi använder oss av miljövänliga medel om inget annat sägs utan extra kostnad.
- Ni är försäkrade mot eventuella skador som kan uppstå. Vi åtgärdar skador, fel och brister.
- Vi använder nya, fräscha och olika trasor för varje rum.

-Vi på Städhjälpen är stolta över att kunna erbjuda hemstädning med ett pris som passar allas budget. Genom att pressa våra priser och arbeta effektivt kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser för alla våra städtjänster.

Om du letar efter hemstäd till ett bra pris- då är oss du ska kontakta. Vårt populäraste erbjudande är vår Prova på städning som alla nya kunder kan utnyttja. Då får du betala ett extra lågt pris för att testa om du gillar vår städtjänst. Därefter har vår hemstädning ett pris som är både förmånligt och flexibelt.

Vad kostar då hemstädning i Skåne där vi befinner oss? Vårt billigaste alternativ är vår Prova på städning. I den städningen ingår alla moment som ingår i vår vanliga hemstädning. Något som inte ingår är dock fönsterputsning, byggstädning, storstädning eller flyttstädning.

Hemstädning har olika priser runt om i landet, men vi på Städtjänsten har en konkurrenskraftig tjänst. Vi fakturerar vårt pris per timme. På så sätt betalar du aldrig mer än för den faktiskt städtiden som vi har använt. Fråga efter vår checklista för att se vilka städmoment som ingår om inget annat har avtalats.

Det ska inte vara svårt att hitta hemstädning till ett bra pris. Kontakta oss redan idag för att boka in ett städtillfälle.

Tips Och Inspiration

Ren och Fräsch: En Guide till Hemstädning i Malmö

Hemstädning Posted on : February 7th, 2024

Hållbara Vanor för att Bevara Stadsmiljön

Tips & Tricks Posted on : October 9th, 2023